Sokolov: Demolice rot na Vítězné odhalila vybetonované sklepy (TV Západ)

Sídliště Vítězná v Sokolově připravilo městu další potíž. Po zdemolování budov bývalé roty kasáren se zjistilo, že sklepní prostory byly zality betonem a bude potřeba další peníze na jeho odstranění.

dezinfekce

„Vítězná, protože stojí na území bývalých kasáren, tak ta projektová dokumentace, která se zachovala, je opravdu mnohdy nedostatečná. Tzn., že my jsme až po zbourání budov zjistili, co nás ještě čeká pod samotným terénem. Práce, které byly odhadnuty, právě i na tu likvidaci podzemních staveb – sklepů, základových desek, které jsou zase třeba i v hloubce tři metry, tak vyšly na tolik, že jsme samozřejmě ani na chvíli neuvažovali o tom, že bychom šli do toho projektu formou víceprací,“ popsal situaci starosta Sokolova Jan Picka.

Město proto vyhlásí nové výběrové řízení na odstranění betonů. 

„Odhady, které máme, mluví o 2.100.000 korun bez DPH. Věřím, že výběrového řízení se zúčastní dost firem na to, abychom měli z čeho vybírat. Začne, co možná nejdříve,“ věří starosta.

Urychlit práce chce město nejen z důvodu hlukové zátěže obyvatel sídliště, ale i z praktických důvodů. Hlásí se totiž první zájemci o některou z plánovaných dvou desítek stavebních parcel. Další parcely pak vzniknou ve čtvrti Šenvert, chystá se i velký projekt v katastrálním území Hrušková.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy