Sokolov: Husovy sady a Zámecký park dostanou nové povrch cest (TV Západ)

Dva sousedící parky, které tvoří základní zelené plochy v centru Sokolova, dostanou nové povrchy cestní sítě. Sokolovské technické služby SOTES by měly do konce letošního roku vyměnit za 5,5 milionu korun pěšiny v Zámeckém parku.

dezinfekce

„Co se týče Husových sadů, tak tam to řešíme jako komplexní projekt včetně rybníků, odbahnění atd. To, o čem už jsme dříve mluvili a co se týká potom výměny povrchů, vidíme velkou pravděpodobnost možného úspěchu podání žádosti do Operačního programu Spravedlivé transformace. Bude se jednat nejen o stávající cestní síť, ale o její rozšíření, zpřístupnění rybníků. Jsou tam nějaké i nové úseky. Celkem se tedy jedná o tři tisíce metrů čtverečních ploch, kde by měla vzniknout nová dlažba. Kromě toho se ale bude jednat o doplnění mobiliáře,“ přiblížila sokolovská radní Iva Kalátová. 

Vyměněny by měly být také sloupy veřejného osvětlení, které dostanou historizující podobu. V rámci již proběhlých prací již v Husových sadech byly vyměněny části cest pro pěší. Nové povrchy nahradí nevhodné asfaltové plochy a umožní lepší vsakování vody. V asfaltu zůstane jen cyklostezka. 

Celkem by se mělo jednat o práce v hodnotě okolo 9 milionů korun, přičemž město může získat až 75% dotaci ze zmíněného zdroje. Zahájit by se mělo ještě letos, dokončení vyplyne z dosud nespecifikovaných podmínek dotace.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy