Sokolov: I letos budou pokračovat opravy ulice Borovského (TV Západ)

I v letošním roce budou pokračovat výspravy silnice v ulici Karla Havlíčka Borovského v Sokolově. Tuto mimořádně frekventovanou komunikaci podle dohody opraví správce kterým je Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje.

dezinfekce

„Za to jsem určitě rád a chci jim poděkovat, protože komunikace je jejich, není naše. S tím, že ta úvodní snaha byla vlastně převést tuto komunikaci na město Sokolov. Ale je to jak stále říkáme nejvytíženější komunikace v rámci ORP Sokolov, takže určitě jsme na to nepřistoupili. V letošním roce dojde k výspravě křižovatky ulice Jednoty a K.H. Borovského, což je u sokolovského soudu a následně dojde k opravě komunikace od křižovatky právě od soudu směrem k bývalé vojenské správě. Mělo by dojít k asi zhruba měsíční uzavírce. Mělo by to být v době letních prázdnin, tak aby prostě samozřejmě město nebylo ucpané řidiči, kteří vozí třeba děti do škol. A s tím, že jsme se dohodli, že právě křižovatka v době výpravy ale vždy bude průjezdná v jednom směru,“ vysvětlil starosta Sokolova Petr Kubis. 

Město se rovněž připojí k opravám svých částí.

„Co se týče finančního plnění, tak to celé platí Krajská správa a údržba silnic, tzn. Karlovarský kraj a město provede pouze to, že až dojde k frézování té komunikace, tak provede opravu těch obrub, které tam vlastně jsou. To znamená, kde ty obruby jsou propadlé, takže se provede nějaké vyztužení tak, aby byly v rovině,“ dodal Kubis. 

V první etapě se opravovala část od kruhové křižovatky u městského úřadu přechodů pro chodce. Ve třetí, poslední fázi, by se měly realizovat opravy komunikace směrem na sídliště Michal včetně odbočovacího pruhu do ulice Tovární. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy