Sokolov: Inzerát nabízel psa výměnou za elektroniku (TV Západ)

Na začátku následujícího příběhu byl těžko uvěřitelný inzerát, který nabízel čivavu s průkazem původu výměnou za elektroniku. Na sokolovské facebookové inzertní stránce se strhla místy vyhrocená diskuse.

dezinfekce

Přejít od slov k činům se bez delšího váhání odhodlal pan Zdeněk Weber.

„Mě oslovilo několik přátel na facebooku, bylo to asi kolem půl desáté večer, že na facebooku je bizarní inzerát, že se vymění tady ten frajer za nějakou elektroniku. Celé jsem si to prohlédl, zapojil jsem se do diskuse. Více tam bylo nadávek a všech hejtů, nějak se to nehýbalo, tak jsem se pokusil domluvit s lidmi, kteří mi napsali, že mám pro něj zajet a že mi něco přispějí. Tak jsem jejich nabídku přijal a začal jsem shánět nějaké peníze, protože pět tisíc za jednoho pejska, který relativně není ve špatných podmínkách, ale je u špatných lidí - tak jsme to dali dohromady a druhý den jsme s majiteli začali komunikovat s tím, že bychom tam zajeli,“ přiblížil okolnosti Weber. 

S kamarádkou vyrazili až do bavorského Bayreuthu. Předání proběhlo bez problémů.

„Nabídl jsem jim peníze. Nejdříve 2 tisíce, to bylo málo, pak jsme se dostali na 4 tisíce, to bylo také málo, pak na pět a srovnali jsme se na nějakých 4 a půl tisících i s cestou a nyní je u nás. Hlavně mi pomohla paní, co se stará o čivavy – čivava v nouzi. Bez nich a bez ní bych to sám nedal dohromady, protože pět tisíc je dost velký rozpočet na to, abych zachránil jednoho „frajírka,“ viď Dylan,“ obrátil se na pejska v náručí.

Pan Weber se do záchrany psů nepustil poprvé. Jeho dva psy, které přijel na sokolovskou Bohemku také vyvenčit, získal podobným způsobem.

„To je úplně stejný případ, jak tady Dylan. Oba dva tyto psy jsem vykoupil. Původně měli jít do lepších domovů, ale pak u mě zůstali. Dostal jsem se k tomu asi někdy před sedmi lety, nějak přeskočila jiskra ke zvířatům – psům, kočkám a do teď to dělám,“ popsal Weber.

Sokolováci a známí si z něj občas dělají legraci a nazývají ho Ace Ventura, ale také pomáhají.

„Mám spoustu stálých přátel, kteří sledují, když je nějaký problém, vždy mi nabídnou pomoc, buď materiální nebo finanční a vždy se to nějak vyřeší. Zatím je úspěšnost 100%. Zatím se vše povedlo. Myslím si, že zítra bude další případ a zase budu něco potřebovat, tak se na ně obrátím na facebooku a vždy mi pomohou, takže jim děkuji. Městská policie tam má asi moji fotku a telefonní číslo s Pozor! Bude volat Weber – nezvedat. Dělám si srandu samozřejmě. Městská policie mi vychází vstříc a útulky, pokud mi čas zbude, mám ho hodně málo s touto moji aktivitou, tak navštěvuji útulky tady v okolí,“ uvedl psí zachránce.

Během rozhovoru došla řeč nejen na motivace pro záchranu, ale i na povolání pana Webera.

„Nikdo to asi nebude tipovat, já jsem květinář, normálně váži květiny. Na pejsky si vydělávám jako DJ pátky a soboty. Před chvíli jsem dohrál, tak teď si půjdu lehnout a spát asi,“ naznačil plány Weber.

A jak je na tom zachráněná čivava?

„Byl nejistý, nervózní, vyjížděl, ale jen na dobu, než jsme ho přepravili do Čech. Měli jsme ho v přepravce, potom jsme ho pustili a byl milý. Myslím si, že neměl asi prvního pána, že před ním byl ještě někdo další. Je z chovné stanice, takže si přisvojí za svého člověka toho, kdo mu dá střechu nad hlavou, kdo mu dá najíst a bude se o něj dobře starat. Takže potom nebyl problém. Těžko jsem se s ním loučil poté jedné noci. Teď je v dočasné péči a uvidíme, jak to budeme řešit dál,“ dodal Zdeněk Weber.

Nezbývá než popřát panu Weberovi hodně štěstí v dalším konání a některým majitelům domácích mazlíčků stále připomínat, že doma nechovají předměty, ale živé bytosti. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy