Sokolov: Malý sál v MDK projde rekonstrukcí (TV Západ)

Vedení města Sokolova se v minulých letech rozhodlo k postupné rekonstrukci Městského domu kultury přezdívaného Horňák. Stalo se tak kvůli nerealizované generální opravě za stovky milionů, snaze udržet budovu v dobrém stavu a po částech ji modernizovat. Nyní přišel na řadu malý sál.

dezinfekce

„Malý sál nejčastěji používáme ke zkouškám našich tanečních souborů nebo našich souborů, co tady máme. Pak slouží jako prostor pro pořádání různých mítinků anebo školení. Samozřejmě je to nedílná součást plesové sezóny. Na malém sále mají maturanti šatnu a na městském plese je to třeba prostor, kde jsou stoly, kde se sedí. Právě proto chceme, aby ten prostor byl pěkný, příjemný a aby se tam lidé cítili dobře,“ popsal účel sálu ředitel Městského domu kultury Ladislav Sedláček.

Oprava malého sálu se dotkne i sociálního zařízení. Obnoví se také původní stropy z roku 1925, které dosud zakrývaly podhledy.

„Dojde k výměně parket, nebude tam potom už pódium, budou tam nové schody na velký sál a bude tam i jinak řešen vstup na velký sál. Proběhne rekonstrukce elektriky. Chceme zachovat parkety po celé ploše, protože to potom bude sloužit i jako zkušebna pro taneční soubory,“ uvedl Sedláček.

Opravy by měly být hotovy do konce listopadu, aby se stihl začátek plesové sezony.

„My bychom na konci listopadu chtěli mít i nový mobiliář a začít dělat tak, abychom třeba mohli první týden v prosinci zprovoznit malý sál. Malý sál nám už teď velmi citelně chybí, protože opravdu těch dětí a tanečních souborů tady máme hodně a ten prostor není. Takže se budeme snažit, aby to bylo co nejdříve,“ slíbil Sedláček.

Malým sálem opravy Městského domu kultury nekončí. 

„Když si  vezmeme, že je to několik let zpátky, když se udělal hudební klub mladých, teď se udělá malý sál a věřím tomu, že v průběhu několika let se podíváme a zrekonstruujeme i velký sál, tak si myslím, že prostory, které jsou určeny převážně pro plesovou sezónu, která je takovým tím hlavním nositelem příjmů pro Městský kulturní dům  v Sokolově, budou velice reprezentativní a dostatečné. Malý sál si už opravdu, tam se nerekonstruovalo nic desítky let, tu rekonstrukci zaslouží. Věřím tomu, že všichni návštěvníci po rekonstrukci změnu přivítají,“ věří starosta Sokolova Jan Picka.

Předpokládaná hodnota zakázky je 1,9 milionu korun bez DPH.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy