Sokolov: Město přivítalo 16 skupin čertů ze čtyř zemí (TV Západ)

Druhá adventní neděle v Sokolově byla zasvěcena pekelným skupinám. Do města jich na pozvání pořádajícího Městského domu kultury zamířilo 16 a jejich hlavním úkolem bylo pobavit návštěvníky ze širokého okolí.

dezinfekce

„Tak jako každý rok, už je to vlastně šestý ročník. Účast je hojná, letos už máme více jak tři sta čertů. Přijeli čerti ze tří zemí, jsou tady z Německa, z Rakouska a ze Švýcarska. A vlastně to poselství těch čertů je to, že vyhání zlé duchy z města,“ uvedla v nadsázce místostarostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Před setměním ještě návštěvníky naladila skupina WAW Viktora Dyka, která zahrála řadu hitů tvrdšího ražení. 

V zázemí MDK se mezitím připravovali členové jednotlivých skupin, aby od 17 hodin začali podle daného harmonogramu vystupovat na plochu Nového náměstí. A proudili pak téměř dvě hodiny. 

Postupně se návštěvníkům představili členové skupin Ursteiner Höllen Teufln z Rakouska, Wuide Deifl inc. ze Švýcarska a pak řada německých skupin - Waidla Deifen, Regensburger Deifln, Ruhstorfer Rottdeifen, Doana Gsindl, Auwald Deifln St. Johanner aus Pfatter a Passauer Höllensteiger. 

Ani české skupiny nezůstaly pozadu a předvedly své masky i pohyb na scéně. Přijeli členové Dragon krampus, Čerti cz, Krampus Vodňany, Eligor Krampus z Mladé Boleslavi, Krampas X z Vyššího Brodu, Čerti Loket, Krampus Ericius z Vysočiny a skupina čertů Romana Lepíka.

Čerti se z Nového náměstí, kde předváděli i pyrotechnické kousky, vydávali na trasu směrem na Staré náměstí. Zde bylo další pódium, odkud se lidé mohli dozvědět řadu informací o skupinách. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy