Sokolov: Město se odělo do nové vánoční výzdoby (TV Západ)

Letošní vánoční výzdoba v Sokolově je na první pohled viditelně posílena a v kombinaci se slušným přídělem sněhu a zimního počasí tak vytvořila v první adventní víkend hezkou kulisu pro zahájení sváteční doby.

dezinfekce

První neděli, 3. prosince, zahájily od 14 hodin na Starém náměstí děti z místních mateřských škol. 

V té době se již začali lidé shromažďovat také před stánky s polévkami a se svařeným vínem, včetně nealko punče, který vydávali členové vedení města, Rady a další zástupci Sokolova. Čočkové a gulášové polévky bylo podobně jako v loňském roce od každé po 150 litrech a během dvou hodin byla pryč. 

Lidé mohli letos poprvé vyzkoušet vyhlídkové kolo, obdivovat bytelný dřevěný betlém z habartovské dílny Artema Viktoroviče Naumenka či vystát dlouhou frontu u stánků s nejrůznějším sortimentem. Stánky pro letošek doznaly změn a pro prodejce jsou mnohem komfortnější. 

O hudební doprovod se postarala také kraslická folková skupina Alison. 

Mezi návštěvníky se procházel také Mikuláš s dvěma anděli z partnerského Schwandorfu a rozdávali dětem sladkosti. Že mají smysl pro humor se ukázalo ve chvíli, kdy společně nastoupili do vyhlídkového kola, aby shlédli na pomalu se rozsvěcující prostor náměstí. 

Lidé se také často fotografovali se dvěma anděli na chůdách. Před 17 hodinou, kdy bylo naplánováno slavnostní rozsvícení stromu, se začaly na náměstí stahovat davy lidí, takže brzy bylo zcela zaplněné. Z pódia poté promluvil k přítomným starosta Sokolova. 

„My jsme se rozhodli, že v letošním roce naše město trošku přizdobíme, že uděláme trošku hezčí vánoční atmosféru. Tak snad se vám to bude líbit. Do toho nám přeje i počasí, takže si myslím, že tento den se opravdu povedl. Já bych vám chtěl za sebe i za své kolegy popřát krásné Vánoce. Začíná nám Advent a to je takové to sváteční období, kdy bychom se všichni měli zpomalit, zklidnit, přemýšlet o tom, co se povedlo, co se nepovedlo za ten předešlý rok. A možná je to čas, kdy bychom se měli věnovat svým nejbližším, přátelům, kamarádům, hlavně dětem. Já vám přeji, aby ty Vánoce byly pohodové, krásné a abyste si užili i v ulicích našeho krásného města,“ popřál starosta města Petr Kubis. 

A poté se již rozběhlo rozsvěcování stromu s hudebním doprovodem. Na závěr první adventní neděle pak proběhl recitál Kateřiny Brožové, která si připravila směs vánočních melodií z celého světa. 

Letošní novou vánoční výzdobu města obstarala městská společnost SOTES. Loni činily náklady 617 000 Kč a letos 679 000 Kč. Kromě nového kluziště za 4,5 milionu korun, které z příspěvkem SUAS Group ve výši 3,5 milionu korun nově funguje na náměstí Budovatelů je slavnostně nasvícena také část mezi oběma náměstími. Nechybí také světelné brány a další vánoční výzdoba. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy