Sokolov: Stavební práce ve městě probíhají hladce

Místostarosta Karel Jakobec vyjel společně s vedoucí odboru rozvoje města Hanou Špičkovou na kontrolní den stavebních prací ve městě. V plánu měli několik zastávek, včetně již dokončených projektů. Jak výprava zjistila, práce postupují dobře.

dezinfekce

Na Vítězné probíhá další etapa revitalizace sídliště. Stávající úpravy za bezmála 5 milionů korun budou dokončené ještě letos. Jedná se především o výsadbu nové zeleně, osazení nového osvětlení a mobiliáře.

„Bohužel jsme v centrální části museli pokácet tři stromy, jejich stav ohrožoval okolí. Nahradíme je ale novou výsadbou a budeme pokračovat ve vnitroblocích Atletická a Spartakiádní,“ řekl na místě místostarosta Karel Jakobec.

Na další etapu chce město v září žádat o dotaci státní Fond rozvoje bydlení. Za téměř 7 milionů korun zde mají být provedeny úpravy zeleně a především vybudování dvou desítek parkovacích stání. V únoru letošního roku začala druhá etapa stavebních úprav v ulici Spartakiádní za účelem komplexní opravy komunikace, chodníků a přilehlých ploch. Kvůli dodatečným úpravám podzemních inženýrských sítí došlo k mírnému zdržení. Stavba za 12 milionů korun je ale již dokončena a zkolaudována.

Stavební ruch od července probíhá také v ulici Marie Majerové. Vzniknout tady má 50 nových parkovacích stání, bezbariérový přístup pro pěší, upraví se travnaté plochy a vybuduje nové veřejné osvětlení. Tady město investuje bezmála 6 milionů korun. Podle zjištění na místě práce probíhají v pořádku.

Výprava se vydala také do Mánesovy ulice. V plánu jsou zde rovněž úpravy včetně nových parkovacích míst a úředníci proto chtějí pokácet několik vzrostlých javorů. Proti tomu se ale zvedla vlna nevole obyvatel lokality, kteří chtějí stromy zachránit.

„Vzhledem k tomu, že tam budou přibývat i chodníky, budeme zasahovat do zeleně. Kdyby zůstaly stromy zachovány, dojde podle odboru k narušení kořenového systému a v případě silného větru by mohly padat větve, nebo dokonce celé stromy. Budeme se tím v radě zabývat a poradíme se s odborníky. Náš úmysl je stromy zachovat, bude-li to možné,“ konstatoval Karel Jakobec.

Na závěr se s Hanou Špičkovou šel podívat ještě do Truhlářské ulice, kde došlo ke zpevnění komunikace a úpravě parkovacích stání u přilehlých domů.

„Jsem rád, že na řadu přišla i tato komunikace, po jejíž úpravě volali zdejší občané dlouho. Musíme opravovat i méně vytížené části města, ne jen velká sídliště,“ dodal.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy