Sokolov: V parcích dojde k větší kontrole dřevin (TV Západ)

Celoroční péče o zeleň v Sokolově má na starosti městská společnost SOTES. Kromě běžné péče a sekání trávy se čas od času provádí důkladnější kontrola stavu především dřevin. A to z bezpečnostních důvodů.

dezinfekce

„Vždy po několika letech a právě teď nastal ten čas se parkům, zejména Husovy sady a Zámecký park, věnujeme důkladněji. To znamená, že teď budeme soutěžit firmu. Máme na to milion dvě stě tisíc korun, přičemž podíl města je sedm set tisíc korun. Pět set tisíc čerpáme z krajských dotací. A půjdeme do toho razantněji. Razantněji znamená, že se opravdu zevrubně budeme věnovat každému jednotlivému stromu. Budeme se věnovat nejenom tomu, v jaké zdravotní kondici, ale dojde také k prořezávkám, dojde k predikci možných následků při větších větrech. Zkrátka snažíme se především preventivně v těch parcích působit tak, aby nedošlo k nějakému zranění v případě nějakých větších větrů podobně,“ uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Oproti zásahům v době vegetačního klidu budou probíhat prořezávky v době, kdy bude možné poznat suché části. 

„My samozřejmě dodržujeme pravidla vegetačního klidu, nicméně tady je ta situace jiná, protože tak abychom mohli predikovat právě nějaké ty věci, které chceme, tak ty stromy musí být rozkvetlé, musí být ozeleněné, to znamená, aby ta odborná firma si uměla udělat obrázek opravdu jak vypadají ty stromy v případě, že jsou zatížené právě těmi větry. Co si budeme povídat, jinak působí vítr na stromy, které jsou bez listí a jinak je ten strom zatěžovaný, pokud je v květu anebo je plný listí,“ dodal Picka. 

Zvýšená kontrola stavu dřevin se dotkne obou hlavních zelených ploch v centru Sokolova a to Husových sadů i Zámeckého parku. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy