Sokolov: Velké hřiště u ISŠTE dostane nový povrch a osvětlení (TV Západ)

Fotbalové hřiště s umělým povrchem naproti Integrované střední škole technické a ekonomické v Sokolově by se mělo v příštím roce dočkat nového povrchu a přibýt má také osvětlení, které umožní jeho využití i ve večerních hodinách.

dezinfekce

„My jsme původně podávali žádost o finanční podporu do jednoho z programů Národní sportovní agentury. Ta naše žádost nebyla úspěšná. Ne snad kvůli tomu, že bychom ji zpracovali špatně, ale kvůli tomu, že tam na jedné straně bylo málo finančních prostředků a velký převis ze strany žadatelů. Já mám informaci, že zhruba 150 žadatelů a pouze 11 žádostí bylo podpořeno. My jsme získali malý počet bodů například tím, že předmětem toho našeho projektu není výstavba nového objektu, ale rekonstrukce a technické zhodnocení. Pak jsme uvažovali o tom, jaký by mohl být náhradní zdroj podpory finanční pro fotbalové hřiště u ISŠTE a nakonec jsme se rozhodli, že podáme žádost o dotaci do výzvy č. 39 Operačního programu Spravedlivé transformace. Předmětem toho projektu je tedy výměna povrchu včetně podloží, vybudování nového drenážní systému a nové veřejné LED osvětlení,“ uvedla sokolovská radní Iva Kalátová. 

Z odhadovaných zhruba 20 milionů korun by mohla dotace činit i více než 80 procent. Vyšší náklady si akce vyžádá i kvůli podkladu hřiště, které se bude kompletně měnit. 

„To nebude jenom výměna, prostá výměna toho povrchu za lepší, ale bude to včetně drenáže. To znamená, že vyhloubení, netroufnu si říci do jaké hloubky, ale samozřejmě, že to je ten největší náklad, který je z těch dvaceti milionů,“ potvrdila Kalátová. 

Dosavadní povrch nahradí speciální umělý trávník vhodným pro sportovní účely, především fotbal. Kromě instalace LED svítidel dojde k výměně brankových konstrukcí a fotbalových střídaček. Nově by hřiště mělo být přístupné nejen sportovním klubům, ale také veřejnosti. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy