Trendy roku 2023: Stylové boty pro muže

Stylové boty jsou základním prvkem každého outfitu. Mrkněte, jaké novinky vám připravil letošní rok a vyberte si nevšední i klasické kousky, se kterými tuhle sezonu rozhodně ostudu neuděláte. A taky tu další. A další.

dezinfekce

Výběr správných bot může být náročnou a nikterak oblíbenou činností. Pojďme si celý proces trochu usnadnit. Máme pro vás průvodce letošními trendy, které vám pomohou se více zorientovat v novinkách i stálicích na trhu. Zohledníme i nadčasové kousky, které vám vydrží několik sezón. 

Ať už preferujete jakýkoliv styl, základem je kvalita a pohodlí. Nevybírejte si pánské boty jen podle vzhledu, ale zaměřte se také na ergonomii podrážky, kvalitní provedení a osvědčené značky. Základem je vybrat si takový pár bot, který s vámi zůstane dlouhá léta a díky kterému tak nebudete muset celý proces výběru absolvovat znovu.

Co je pro výběr trendy pánských bot důležité?

  • Materiál: Kvalitní kožené nebo koženkové boty vám vydrží nejednu sezónu, stačí o ně správně pečovat. Právě to jsou také nejoblíbenější materiály pro pánské boty, hodí se k elegantním i ležérním outfitům. 
  • Barva: Dalším důležitým faktorem je barva. Letos můžete opět vsadit na neutrální odstíny, jako je černá, hnědá, šedá a béžová. Ty můžete také snadno kombinovat. Na své si ale přijdou i milovníci výraznějších barev. Boty v zelené, modré a červené přinesou novou, neokoukanou i odvážnou kombinaci. 
  • Styl: Při výběru se důkladně zaměřte na to, pro jakou příležitost boty vybíráte. Můžete zvolit univerzální kožené boty v elegantním stylu. Pro sportovní aktivity, pracovní schůzky nebo procházky po městě ale budete potřebovat boty s jinými vlastnostmi. Vezměte také v potaz to, jaké oblečení tvoří váš šatník a s čím boty budete moci jednoduše kombinovat. Ideálně by měly do vašeho šatníku zapadnout, abyste si speciálně kvůli botám nemuseli kupovat další nové kousky. 

A teď už si pojďme představit trendy, které pofrčí!

Boty na platformě

Boty s vyšší podrážkou budou letošním trendem číslo jedna. Dodají vašemu outfitu výrazný prvek, doporučujeme je tak pro extravagantní jedince, kteří milují netradiční doplňky. Na své si přijdou ale také milovníci tvrdší muziky, v plné kráse se vrací i glády. Outfity inspirované punk-rockovými styly doplníte hravě černými těžkými botami, jako jsou třeba oblíbené steelky nebo boty Dr. Martens. Myslíte, že je to známka punku? To rozhodně!

Boty s koženou texturou

Elegantní kožené boty patří mezi stálice každý rok. Letos nešlápnete vedle s výraznými texturami a vzory, které kůži ozvláštní a dodají jí šmrnc. Kožené boty s texturou vybírejte ve shodném odstínu jako kožený pásek. Výhodou je, že se hodí do zimních a podzimních plískanic. Provázet vás mohou do města i na pracovní jednání. 

Klasika, která nestárne 

Pokud chcete následovat trendy, pak směle do toho. V kurzu budou ale i stálice, které jsou s námi roky. Jsou to boty s delší historií, přesto stále oblíbené a v kurzu. Jedná se o kožené boty typu chelsea, tenisky a bílé sneakersky nebo kožené šněrovací polobotky.

Barefoot

Flexibilní podrážka, prostorná špička i odolný materiál  to jsou barefoot boty, které vám dodají pohodlí a zároveň umožní vašim chodidlům procítit radost z každého kroku. Při chůzi zapojíte mnohem více svalů než už běžné silnější podrážky, což pomáhá správnému vývoji nožní klenby.

Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy