V Aši finišuje rekonstrukce mateřské školy v Neumannově ulici

Hotovo zde má být dle smlouvy o dílo do konce února. Pak bude následovat stěhování z náhradních prostor v areálu ašského gymnázia. Celková oprava mateřské školy probíhá od května loňského roku.

dezinfekce

Rekonstrukce se týká dispozic, výměny elektroinstalace, vodovodu, kanalizace, instalují se nové plynové kotle, upraví se systém vytápění, instalována bude nová vzduchotechnika s  rekuperací vzduchu, nádrž na zachycení dešťové vody s jejím využitím na školní zahradě, fotovoltaické panely na střeše a stínící zařízení oken. Součástí této investiční akce je také nové zázemí mateřské školy – kuchyně, prádelna, včetně příslušejících prostor, obnova výdejních kuchyněk každého oddělení, a také stavba kuchyňského výtahu.

Jak jsem už dříve informoval, vícepráce si vyžádal stav podlah, kanalizace a ústředního vytápění, méněpráce pak stav střechy, která se ukázala být v dobrém stavu a nepotřebuje výměnu krytiny, ale pouze nový nátěr. Stavba se tak prodražila o dalších 1,27 miliónu korun a dle dodatku ke smlouvě o dílo její cena nyní činí 38,17 miliónu korun. Ukončení stavby bylo dle smlouvy o dílo stanoveno na 18. listopad 2022. Uvedené vícepráce si ale vyžádaly posunutí termínu dokončení stavby, z důvodu dodržení technologických postupů, do konce února.

Stavbu provádí chebská společnost RMC STAVBY, která uspěla ve výběrovém řízení v konkurenci dalších tří uchazečů.

Objekt mateřské školy v Neumannově ulici je z roku 1977 a dosud neprošel zásadnější modernizací, pouze v roce 2014 bylo provedeno zateplení pláště budovy. Kapacita školy je 100 dětí.

Na tuto investici město získalo dotaci z Operačního programu životní prostředí v celkové výši cca 3 milióny korun, které se použijí na nové plynové kotle, fotovoltaickou elektrárnu a odvětrání kuchyně a tříd s rekuperací.

V současné době se připravuje výběrové řízení na pořízení nového nábytku a dalšího vybavení školy.

Na uvedenou investiční akci je v rozpočtu města na letošní rok vyčleněno 25 miliónů korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy