ZŠ Masarykova Ostrov informuje: Yetti nás nesežral, nohy jsme si nezlámali a nakonec vykouklo i sluníčko

Naše městečko se rozkládá na úpatí Krušných hor, přičemž kdykoli vzhlédnete, láká vás jejich majestátní zjev, svěží vzduch a příroda. A tehdy, když vrcholky zasype sníh, hory přímo vyzývají k zimním radovánkám. A tak v polovině měsíce ledna vyrazili sedmáci ze ZŠ Masarykova Ostrov společně s učiteli tělocviku vstříc Božímu Daru na týdenní lyžařský výcvik. A rozhodně budou mít dlouho na co vzpomínat.

dezinfekce

Sněženky a machři ze všech tří sedmých tříd vyjeli autobusem v pondělí na Božák. Po příjezdu se zkušení i nezkušení lyžaři a snowboardisté rozdělili na svahu do skupin podle schopností: Začátečníci a pokročilí (snowboard a lyže). 

Radovánky ve sněhu si každý den užívali celé dopoledne i odpoledne, a to za každého počasí, a že mnohdy mrzlo, až praštilo. Žáci statečně brázdili různé sjezdovky, které se nacházejí v okolí Božího Daru: Neklid, Hranice i krále Krušných hor – Klínovec, na lyžích i snowboardech. 

Protože třetí den bývá kritický, zařídili učitelé na středu pro děti v areálu Novako snowtubing (jízdu na nafukovacích duších v ledovém tobogánu), aby si všichni trochu odpočinuli.

Večery před spaním patřily hrám, které připravil pedagogický doprovod. Žáci zažili při společných aktivitách spoustu legrace a nasbírali zážitky nejen v rámci třídy, ale i v rámci ročníku. Poslední den výcviku se objevilo nad horami i sluníčko, a tak se nikomu ani nechtělo domů. Lyžování mezi žáky vzbudilo velké nadšení, dle jejich slov se naučili nakonec lyžovat úplně všichni, i ti, kteří stáli na lyžích úplně poprvé. Ruce ani nohy si nikdo nezlámal, o zuby nepřišel, a naopak se všichni vrátili s nadšením, hezkými vzpomínkami a spoustou fotek a videí, nad kterými budou moci jednou společně zavzpomínat na školní léta.

Za ZŠ Masarykova Ostrov Lenka Čalounová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy