2002 – Cheb: Do programu prevence kriminality půjdou jen dvě žádosti (TV Západ)

Celkem šest projektů chebské radnice se v letošním roce uchází o finanční podporu z komplexního programu Prevence kriminality Ministerstva vnitra. V případě 100% úspěšnosti by město z ministerských prostředků obdrželo více než 451 tisíc korun.

dezinfekce

"V letošním roce žádáme celkem o šest projektů, ale protože Ministerstvo vnitra nám sdělilo, že si můžeme požádat pouze o jeden až dva projekty, tak jsme dva z nich určili jako prioritní," uvedla Markéta Pagáčová, manažerka prevence kriminality MÚ Cheb. 

Město by v první řadě chtělo získat prostředky na činnost jednoho terénního pracovníka, který by se zabýval především prostitucí a drogovou problematikou. Další prioritou je pokračování projektu doučování dětí ze sociálně slabších rodin, který byl díky spolupráci chebského Centra dobré vůle s místní Ekonomickou fakultou zahájen již v letošním roce. Celkové náklady na realizaci všech šesti projektů by přitom měly dosáhnout výše 770 tisíce korun a vedle ministerské dotace by byly financovány také z prostředků města i samotných realizátorů jednotlivých projektů. 

"Povinná participace města je 268 tisíc, vlastní zdroje realizátorů činí padesát tisíc a požadovaná dotace z Ministerstva vnitra je přibližně 451 tisíc," spočítala Pagáčová. 

Chebská radnice se programu Prevence kriminality účastní již od roku 1998. Do této doby bylo ve městě díky finančním příspěvkům z prostředků Ministerstva vnitra, které celkově dosáhly výše zhruba 4,5 milionů korun, realizováno již 18 projektů, z nichž asi nejznámějším je vybudování monitorovacího kamerového systému. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy