2002 – Cheb: Do údržby zeleně šlo loni 6 milionů korun (TV Západ)

Více než 6 milionů korun investovala v loňském roce chebská radnice do údržby veřejné zeleně. Tato skutečnost vyplývá ze Zprávy o stavu životního prostředí v Chebu za rok 2001, kterou na svém posledním zasedání projednala městská Rada.

dezinfekce

Zmíněná částka byla použita například na údržbu a čištění travnatých a dřevěných ploch v okrajových částech města, či dosadbu nových stromů na Zlatém vrchu, se kterou se po zpracování Generelu úprav sídliště počítá i v budoucnu. 

"I když ne třeba vždy si můžeme myslet, že ta údržba se provádí ideálním způsobem," podotkl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Největší zásahy do městské zeleně znamenaly v loňském roce výstavba kruhového objezdu u nádraží a nového parkoviště v ulici Boženy Němcové na Zlatém vrchu v jejichž průběhu musela být řada stromů pokácena. Tento úbytek byl ale kompenzován výsadbou nových dřevin. 

"Pokud někdo chce někde pokácet nějakou zeleň a dostává k tomu souhlas, tak ve všech případech je předepisováno, aby vysadil náhradní zeleň. A je mu stanovováno, kde ta náhradní zeleň bude vysazována," vysvětlil postup Vanoušek. 

V letošním roce půjdou největší investice na rekonstrukci klášterní zahrady v Hradební ulici a úpravy Poohří, kde se má v roce 2006 uskutečnit přeshraniční zahradní a krajinná výstava. Odbor životního prostředí se chce letos intenzivněji zabývat také stavem dětských hřišť, jejichž vybavení je většinou starší více než 15 let a kvůli nedostatečné údržbě se v některých případech pro děti stává i nebezpečným. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy