2002 – Cheb: V placených zónách budou moci parkovat i rezidenti (TV Západ)

Majitelé osobních automobilů, kteří bydlí v ulicích Komenského a Svatopluka Čecha v samotném centru Chebu, budou mít, i před blížící se instalací parkovacích automatů, šanci vozidlo za zvýhodněných podmínek nechávat v blízkosti svých domů.

dezinfekce

Městská Rada totiž v reakci na petici sepsanou obyvateli této lokality rozhodla o možnosti koupit si celoroční parkovací kartu. Pro motoristy, kteří v okolních domech bydlí, bude přitom k parkování vyhrazena spodní část Komenského ulice, kde není dopravní zatížení již tak enormní. 

"Aby ti lidé, kteří tam bydlí, aby neparkovali přímo v tom nejproblematičtějším místě, to je jak je pojišťovna (Česká pojišťovna), jak je Svatopluka Čecha, kde tam ten roh byl velmi kritický, obsazený. Takže se to nalajnuje, nakreslí a oni mají potom možnost s tou svojí kartou parkovat níže," vysvětlil důvody starosta Chebu Václav Jakl. 

Celoroční parkovací karta pro tuto lokalitu vyjde na tisíc korun, což je například s porovnáním chebským náměstím, kde jsou automaty rovněž nainstalovány, poloviční cena. 

"Možná je to takový trend, který se do budoucna bude dál prosazovat," komentoval situaci Jakl. 

S osazováním parkovacích automatů se v chebském centru počítá i do budoucna. Místní radnice má již vytipováno několik dalších lokalit, kde bude parkování tímto způsobem upraveno a to například ulici Šlikovu či Obrněné brigády. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy