2002 – Sokolov: Město poděkovalo obyvatelům za pomoc při povodních (TV Západ)

Podobně jako ve většině měst a obcí v České republice se také v Sokolově v minulých týdnech zvedla rozsáhlá vlna solidarity s lidmi žijícími v oblastech zasažených srpnovými ničivými povodněmi.

dezinfekce

Stovky obyvatel města i zástupci nejrůznějších firem a organizací přinesly do improvizovaného skladu v budově radnice několik tun nejpotřebnějšího materiálu, ať již potravin, mycích prostředků nebo pracovních pomůcek. 

Díky jejich zájmu mohly být ze Sokolova zaslány do zaplavených regionů čtyři plně naložené nákladní automobily s humanitární pomocí. 

"Chtěl bych tímto poděkovat všem, kteří pomohli, za spoluúčast na těžkostech těch postižených a zvláště za jejich solidaritu. Doufejme, že to není naposledy, co se solidarita projevila. Zároveň doufám, že ji snad nebudeme podobně potřebovat," poděkoval místostarosta Sokolova Lubomír Novotný. 

Vedle materiálních zásilek poskytl Sokolov postiženým oblastem také pomoc finanční. Zastupitelstvo odsouhlasilo uvolnění jednoho milionu korun z městského rozpočtu a peníze byly ihned odeslány na povodňové konto sousedního Ústeckého kraje. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy