2002 – Sokolov: Město zvažuje nabídku ZČE na veřejné osvětlení (TV Západ)

Sokolovská radnice zvažuje nabídku Západočeské energetiky na zajištění údržby a provozu veřejného osvětlení, které je v současné době ve vlastnictví městské společnosti SOTES. Energetická firma také projevila zájem veškeré zařízení pro veřejné osvětlení odkoupit a následně ho provozovat jako placenou službu.

dezinfekce

Zatímco tuto variantu již město odmítlo, o zajištění údržby a provozu veřejného osvětlení se bude ještě dále jednat. 

"Ta cena, kterou nabídli, byla velmi nízká, oproti hodnotě majetku. Ale ty služby, že oni si nakoupí energii atd., tak ten jejich první nástřel byl zajímavý," zhodnotil nabídky místostarosta Jaromír Dvořák. 

Západočeská energetika městu nabídla, že bude sama nakupovat elektrickou energii pro provoz osvětlení a rovněž zajistí potřebnou údržbu a opravy, které by musely být provedeny do určitého časového limitu. 

"Zase na druhou stranu, ty zkušenosti s tím, že "Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají", viz svoz odpadů někde a podobně, tak ta cena výrazně vyskočí nad průměr okolí, tak těžko, těžko rozhodnout, opravdu," naznačil možné komplikace starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Vedení sokolovské radnice proto musí ještě zvážit ekonomickou výhodnost této nabídky. Zajištění služeb týkajících se údržby a provozu veřejného osvětlení najatým subjektem se totiž vyplatí především menším obcím, které pak například nemusí zaměstnávat vlastního elektrikáře, ale u větších měst s rozsáhlým osvětlovacím zařízením není ekonomický profit z tohoto kroku tak jednoznačný. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy