2002 – Sokolov: Na opravy zimáku půjde více než 8 milionů korun (TV Západ)

Sokolovský zimní stadion čeká v průběhu letních měsíců rozsáhlá rekonstrukce. Nákladné opravy budou hrazeny z osmimilionové státní dotace, kterou město dostalo od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

dezinfekce

Pokud by celkové náklady na rekonstrukci přesáhly tuto částku, dodala by další potřebné peníze městská společnost Správa sportovních zařízení. 

"Tři miliony jsme schválili Správě sportovních zařízení do rozpočtu na investice, z toho jsme ale 800 tisíc stáhli na odměnu hokejistům a část z těch investičních prostředků byla směřována i na rekonstrukci sítí zimního stadionu, čili něco se tam spojí. Ta akce bude o něco dražší, ale neměla by být výrazně dražší než 8 milionů," popsal situaci starosta Sokolova Karel Jakobec. 

V průběhu rekonstrukce dojde k výměně rozvodů potrubí pod ledovou plochou i samotného chladícího systému, který pak bude díky výraznému snížení množství chladícího média podstatně bezpečnější. Hala rovněž dostane kvalitnější osvětlení a hřiště nové mantinely. 

Podobně jako v případě většiny v nedávné době opravovaných stadionů, bude součástí rekonstrukce také určité zmenšení hrací plochy. 

"Je to celosvětový trend, takže i my se připojujeme," potvrdil Jakobec. 

Radnice již v současné době oslovila několik vytipovaných firem, které by se měly zúčastnit výběrového řízení na dodavatele stavebních prací. Samotná rekonstrukce stadionu pak musí být dokončena do zahájení nové hokejové sezony. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 17.04.2022 12:00
Video



0 +
 
NOVÝ RENAULT CAPTUR

Hlavní zprávy

 

NOVÝ RENAULT CAPTUR