2003 – Sokolov: Příští rok začne privatizace bytů na Vítězné (TV Západ)

Počátkem příštího roku bude zahájena privatizace bytů na sokolovské sídlišti Vítězná. Radní již také doporučili zastupitelstvu ke schválení cenu, za kterou město byty nájemníkům nabídne.

dezinfekce

Privatizace se bude týkat všech domů na sídlišti s výjimkou jediné výškové budovy, kterou si město kvůli vysokému počtu bytových jednotek ponechá ve svém vlastnictví. Drtivá většina bytů má být přitom prodávána za cenu patnácti set padesáti korun za metr čtvereční plochy, což je o trochu více, než bylo v minulosti zvykem.

„No, protože se jedná o byty relativně nové, takže z těch návrhů, který padaly a který byly dokonce i vyšší, jsme nakonec dospěli ke kompromisu 1550 korun a bude to doporučení Zastupitelstvu,“ potvrdil místostarosta Sokolova Zdeněk Berka. 

Levněji bude prodáváno pouze 24 bytů nacházejících se v objektu, který stojí nad Domem dětí a mládeže. Ty budou jejich nájemníkům nabídnuty za dvanáct set korun za metr čtvereční.

„Ten dům je starší, byl kolaudován v roce 1957, pokud si dobře vzpomínám. Tudíž z tohoto důvodu je ta cena nižší,“ dodal Berka. 

V průběhu příštího roku tak bude nájemníkům nabídnuto k odkoupení do osobního vlastnictví téměř 230 bytových jednotek.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy