2003 – Sokolov: V DDM proběhlo krajské finále mladých cyklistů (TV Západ)

Na dopravním hřišti sokolovského Domu dětí a mládeže proběhlo dvaadvacátého května krajské finále dopravní soutěže mladých cyklistů.

dezinfekce

Dvanáct nejúspěšnějších družstev z oblastních kol se zde utkalo v pěti praktických i teoretických disciplínách.

Dvanáct zúčastněných týmů bylo rozděleno do dvou věkových kategorií, a to od čtvrté do šesté a od sedmé do osmé třídy. Čtyřčlenná družstva přitom vždy tvořily dvě dívky a dva chlapci.

„Na území kraje Karlovarského probíhají tzv. základní kola, které jsou přímo na školách a v této lokalitě. Dá se říci, že je to tak kolem osmi tisíc žáků, kteří se na tuto soutěž připravují. Vítězové z těch základních kol postoupí do oblastního kola v rámci třech bývalých okresů Chebu, Sokolova a Karlových Varů. A vítězové těchto kol, které už probíhaly v měsíci květnu, se zde setkali, aby bojovali o postup do celostátního kola,“ uvedl hlavní organizátor soutěže Václav Ircing. 

Mladí cyklisté museli postupně absolvovat test z pravidel silničního provozu, praktickou i teoretickou část z poskytování první pomoci, prověrku znalostí technického vybavení kola, jízdu zručnosti a především několika minutovou projížďku po dopravním hřišti. Při této disciplíně museli cyklisté striktně dodržovat dopravní předpisy, na což dohlíželi přítomní příslušníci Policie.

„Děláme přednášky na školách, taky vidíte, že se zapojujeme tady. Jsem tady já, mám tady řadu svých kolegů, kteří jsou jako rozhodčí. Takže já si myslím, že Policie v Sokolově se zapojuje dost, a to jak cestou Dopravního inspektorátu, Obvodních oddělení, tak paní Kašparovou, naší preventistkou,“ popsal vedoucí Dopravního inspektorátu Pavel Žíha. 

Vítězem mladší kategorie se nakonec stali cyklisté ze sokolovské druhé Základní školy na Rokycanově ulici před družstvy karlovarské Základní školy na Truhlářské ulici a Základní školy v Nejdku. Ve starší kategorii byly nejúspěšnější žáci Základní školy ve Skalné, za kterými skončily týmy osmé a druhé sokolovské Základní školy. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy