Březová: Burger chilli festu přálo počasí (TV Západ)

Nářadí, jídlo a muzika – tři hlavní témata akce, která se uskutečnila v sobotu 10. června v areálu Multifunkčního centra v Březové na Sokolovsku.

dezinfekce

Festival Tools, Burger a Chilli měl již 3. ročník a pořadatelům opět přálo počasí. Program se rozběhl už dopoledne otevřením stánků s bohatou nabídkou prestižních značek především pro profesionální řemeslníky, ale i zkušené kutily.  

Od 15 hodin se na pódiu venkovního amfiteátru objevila první ze šestice plánovaných kapel. Areál se postupně začal plnit příchozími, kteří si mohli vybrat ze zajímavého sortimentu jídel. 

„Je tady opět PipMaster co byl i minule. Potom přijela nově Zapejkárna a vlastně jeden stánek nám vypadl, takže místo toho zase navíc je tady šnečí farma, co prodávají šneky, takže víceméně je to obdobné, ale ta Zapejkárna je zase trošku jiná,“ uvedl pořadatel akce Jiří Krš. 

Pro mlsné jazyky zde byla nabídka zákusků. 

„To jsme měli i minulý rok, že aby tu bylo pro každého něco. Ono přitom množství lidí, které tu očekáváme, tady nemůžeme mít dvacet stánků, protože by se nikdo neuživil. Zároveň se snažíme, aby to bylo trošku něco pro ty lidi zajímavého, aby to bylo z dálky. Takže sem jedou lidi třeba z Prahy, z Hradce a takhle, ti vystavovatelé nebo prodejci. A aby to pro ně bylo zajímavé, nesmí tu toho být hodně, proto je tu toho méně. Ale snažíme se, aby to bylo pestré, takže i dortíky, kafe atd.,“ prozradil pořadatel. 

Kromě hudebního programu a nabídky stánkového prodeje, se mohli zájemci zúčastnit řady slušně finančně ohodnocených soutěží – od pití piva přes pojídání chilli papriček či páchnoucích severských rybiček nebo ohřívaných párků. Do tohoto klání na čas se překvapivě přihlásily i mladší ročníky. Ačkoliv se statečně potýkaly s dospělými, postupně zpomalovaly, takže v desetiminutovém limitu nestihly sníst zdaleka tolik, co dospělí. Vítěz, štíhlý muž, nakonec překonal loňský rekord.  

„Překonalo to i to i minulý rok. Bylo to 17 párků. Jediná trošku nevýhoda - všechny mi popraskaly. No ale to říká manželka, že neumím uvařit ani čaj,“ dodal se smíchem Krš. 

Akce s dobrovolným vstupným, kterou spolupořádal Kulturní dům se setkala především v pozdějších hodinách se značným zájmem. Od srpna bude ve zdejším amfiteátru v provozu letní kino. Program a další informace najdete na webových stránkách www.mfc-brezova.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy