Cheb: Revolution train začal s pilotním projektem pro školy (TV Západ)

Praktické pokračování projektu Revolution train se začalo ukázkovou hodinou na 6. Základní škole v Chebu. Zaměření na prevenci patologických jevů mezi mládeží probíhalo během dvou vyučovacích hodin.

dezinfekce

„Vznikl i díky pracovní skupině, která byla tady na Chebsku vytvořena. Postřehy z této pracovní skupiny byly zakombinovány do návazného programu. V současné době probíhá na chebských školách, ale i v Moravskoslezském kraji, pilotní testování tohoto návazného programu. Jeho ověření bude zhruba v srpnu tohoto roku. Bude provedena evaulace projektu. Od září už by měl být spuštěn ostrý provoz,“ popsal autor projektu Pavel Tuma.

Žáci vytvořili skupinky – policejní týmy, které soutěžily ve znalostech řešení situací, které vyplynuly z modelového případu ve filmu.

„Film je v určité fázi znovu zastaven. Zkušební lektor se ptá dětí, jak byl třeba porušen zákon. Tzn., že je tam určitá filmová sekvence a my se dětí ptáme, zda byl porušen zákon nebo to je přestupek či trestný čin a děti s námi diskutují. Zapisují se pak body a na konci je vyhodnocení. Tento program vznikl ve spolupráci s Národní protidrogovou centrálou a pracovní skupinou,“ vysvětlil Tuma.

Týmová spolupráce je klíčová. A nejen mezi dětmi, ale i v pracovních skupinách. Jsou celkem tři. Jedna působí v Praze, další na severní Moravě, kde jsou i lektoři ze Slovenska. Do třetice pracuje i třetí skupina, chebská. Zde působí i policisté z Bavorska i Berlína a města Sokolov a Aš. Školy, které se chtějí do projektu zapojit, najdou podrobné informace na adrese www.protidrogovyvlak.cz.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 15.07.2017 19:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy