Region: Kraj podpoří kluby v pořízení zimní techniky (TV Západ)

Sportovní kluby a spolky zimních sportů se v letošní sezóně dočkají nové možnosti finanční podpory ze strany Karlovarského kraje. Dotační titul na nákup a opravy techniky byl podle rozhodnutí Zastupitelů naplněn pěti miliony korun.

dezinfekce

"Byla vyhlášena výzva. Do té výzvy se přihlásilo šest zájemců, kteří uspěli. A celkem se z pěti milionů korun přerozdělilo 3,8 milionu korun. Z toho 2,8 milionu korun bylo na nákup sněžné techniky a milion korun bylo na repasy sněžné techniky," přiblížil uvolněný zastupitel Karlovarského kraje Pavel Čekan. 

Kluby si tak budou moci pořídit rolby, skútry i čtyřkolky s výbavou na vytváření a údržbu běžeckých stop a příslušenství k této technice. 

"Mohou o to žádat jak tělovýchovné jednoty, tak sportovní kluby, ale samozřejmě obce i města, která jsou v horách a kde jsou v zimě ideální podmínky pro lyžování, pro běžkaření," dodal Čekan.  

Dotační program by Kraj chtěl udržet i pro příští rok ve stejné výši. Kluby, spolky a města by pak díky nové technice nemusely žádat v jiném titulu, který je určen na servis zimní techniky. Podmínkou získání nové dotace je minimálně 25% podíl žadatele na celkových nákladech.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy