Region: Kraj poskytne miliony korun na pomoc Ukrajině (TV Západ)

Vedení Karlovarského kraje se rozhodlo vyčlenit milion korun na pomoc občanům válkou zasažené Ukrajiny. Příspěvek vloží na transparentní účet veřejné sbírky Charity ČR, která dokáže pomoc efektivně distribuovat díky úzkému kontaktu s partnerskou Charitou Ukrajina.

dezinfekce

"Pro mě je to velmi znepokojivý stav, ten vývoj, eskalace situace tak, jak už probíhá od včerejšího večera, kdy jsem hned večer, po projevu ruského prezidenta, požádal vedení krajského úřadu abychom během dneška vyvěsili ukrajinskou vlajku jako symbolické gesto podpory celistvosti a integrity Ukrajiny a zároveň odsouzení agrese, která z mého pohledu nemá v 21. století v evropském prostoru místo. Zároveň vnímáme i možné dopady na Českou republiku, potažmo i náš region ve vztahu třeba k energetické krizi, proto jsem požádal i Odbor krizového řízení, abychom zmapovali tu současnou situaci našich zásob, kde můžeme získat alternativní zdroje, abychom na tuto situaci, kterou si nikdo nepřejeme samozřejmě, byli připraveni," uvedl v první reakci na kroky Ruska hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Kraj také mapuje ubytovací kapacity na území regionu, jež by mohl nabídnout válečným uprchlíkům. Do charitní sbírky na pomoc lidem zasaženým ozbrojeným konfliktem na Ukrajině může přispět kdokoliv. Sbírkový účet má číslo 55660022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol 104. Přispět je možné také zasláním dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru: DMS CHARITASVET 30, DMS CHARITASVET 60 nebo DMS CHARITASVET 90.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy