Region: Městem pro byznys je Sokolov (TV Západ)

Podnikatelské prostředí je v Karlovarském kraji nejlepší v Sokolově. Výsledek vyplynul z ze srovnávacího výzkumu agentury Datank. Druhý skončil Cheb a třetí Karlovy Vary.

dezinfekce

"Tak my historicky jsme se umisťovali docela dobře v této anketě, kterou vyhlašuje Svaz měst a obcí podle daných kritérií. Ale samozřejmě to letošní umístění, to znamená, to letošní vítězství si velice ceníme a velice si toho vážíme a bude to opravdu něco, čím se po zásluze město Sokolov a já zdůrazňuji, že to je město Sokolov, bude chlubit. Proč zdůrazňuji, že to je město Sokolov? Tak ono těch pohledů a těch kritérií bylo několik, počínaje webovými stránkami, komunikací s podnikateli, vytváření podmínek pro nich, koneckonců zapojování i té veřejnosti, ať už podnikatelské či nepodnikatelské, do toho běžného chodu města, tak je něco, co bylo jedním z důležitých kritérií. A na tom se opravdu podílejí všichni. Pokud jsme byli pro letošní ročník vyhlášeni vítězem v Karlovarském kraji a opravdu si toho moc a moc vážíme, tak je potřeba hned jedním dechem dodat, že to je spíše ocenění, čehož si váží určitě každý Zastupitel a a každý Radní a počínaje místostarostou, místostarostkou i starostou, ale zejména je to zásluha Úřadu města Sokolova. To znamená, že tady se ve velké míře promítá právě ten přístup úředníků, které jsou na sokolovské radnici. A ten byl, je a já věřím, že i bude vždy jen a jen dobrý," shrnul výsledek místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Vítězný Sokolov má v rámci Karlovarského kraje nejvyšší podíl dotací na celkových příjmech obce a naopak velmi nízké náklady na dluhovou službu. Kompletní zprávu si můžete přečíst v odkaze v textové části reportáže.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy