Sokolov: Dům č.p.133 na Starém náměstí má být opraven (TV Západ)

Domy na sokolovském Staré náměstí se v posledních letech až na výjimky podařilo dostat do reprezentativního vzhledu. Jedním z posledních domů, které potřebují nutné komplexní opravy je číslo popisné 133, kde naposledy sídlila počítačová společnost.

dezinfekce

„Bohužel tento dům už patří možná ke dvěma, ke třem, domům na Starém náměstí, které jsou ve stavu v jakém jsou. To znamená, že jsou neobydlené, prázdné, opuštěné. Takže jdeme do toho, jdeme opravovat tento dům o to více, že ten dům sousedí s domem, který jsme také koupili, zrekonstruovali ho a je tam teď nová krásná knihovna, moderní, takže o to víc nás ten stav tížil. Budeme si žádat z Fondu pro spravedlivou transformaci. To znamená, že chceme využít i dotačních peněz. Ten záměr města je takový, že dole by měly být nekomerční prostory a nahoře zatím ten projekt mluví o tom, že bychom rádi udělali bytové jednotky. Co se týče toho Fondu pro spravedlivou transformaci, tak my projektově jsme připravení, takže půjdeme a žádáme. A ty náklady, které se nám pak mohou vrátit v podobě dotace, jsou někde kolem pětadvaceti procent. Pokud jsem mluvil o tom, že ty náklady alespoň projektově mluví o částce přes třicet milionů korun, tak sedm, osm milionů korun bychom rádi dostali právě z tohoto fondu,“ uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka. 

V dolní části by mohlo podle předběžných plánů sídlit Infocentrum. Město tak chce postupně vytvořit z této části opravdové přirozené centrum nejen pro místní, ale také pro návštěvníky.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy