Sokolov: Začaly práce na druhém Antonínském mostě (TV Západ)

Dlouho očekávané rekonstrukční práce na druhém Antonínském mostě v Sokolově byly zahájeny. Oba mosty v minulosti sloužily důlní dráze. První, zrekonstruovaný v roce 2017 vede na železnicí, druhý se klene nad řekou Ohře. Půlrok trvající práce znemožní přístup z páteřní cyklostezky.

dezinfekce

"V současné době došlo k předání staveniště. Město Sokolov přes Odbor rozvoje města si vymínilo ještě jednu důležitou podmínku, která určitě všechny návštěvníky zajímat bude, tzn. že dole pod Antonínském mostě je zařízení stanoviště, dojde k oplocení toho opravovaného mostu, nicméně bude tam vybudovaná jakási stezka, která bude na zeleném pásu vedle tak, aby se všichni zájemci o návštěvu jezera Medard, dostali přes již zrekonstruovaný most do těchto míst," upozornil na možnost místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Zoufat nemusejí ani vodáci. 

"Tady mám, na rozdíl od rekonstrukce Krejcarové lávky, příznivou zprávu pro všechny vodáky, vodáckou veřejnost. Ten most bude opravován takovým způsobem, že nikterak neomezí na řece Ohři, budou tam určitě ochranné sítě, tzn. že ty práce tam probíhat budou a já prosím všechny, kteří v letní sezóně budou jezdit po Ohři, tak aby dbali zvýšené pozornosti právě v těchto místech, nicméně nemělo by dojít k nějakému velkému omezení," požádal Picka. 

Rekonstrukci 105 metrů dlouhého a 9 metrů širokého mostu platí Ministerstvo financí.

"My jsme rádi, že opět šetříme městské finance, tzn., že akce bude financována z Ministerstva financí a jde o částku ze zahlazování důlní těžby, tzn. že plně to bude hradit Ministerstvo financí. Bohužel, co na tom není úplně pozitivní je to, že my nikterak nemůžeme zasahovat do toho, jak dlouho bude ta stavba trvat, tzn. že pokud tam budou nějaké vícepráce, pokud tam bude nějaké administrativní zdržování – to všechno si bude muset řešit Ministerstvo financí a město Sokolov opravdu nemá způsob jak toto urychlit," dodal místostarosta Jan Picka. 

Během investice za 25 milionů korun bude kompletně odstraněn svršek mostu, demontovány zbytečné kovové stožáry a dojde k výspravám konstrukční části mostu a výměně zábradlí. Povrch se změní na asfaltový, podobně jako tomu bylo u prvního Antonínského mostu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy