2002 – Cheb: V Galerii G4 vystavuje fotograf Saul Shapiro (TV Západ)

V chebské Galerii G4 probíhá v těchto dnech výstava představující tvorbu dánského fotografa Saula Shapira. Expozici nazvanou Někdy k vám něco promlouvá tvoří velkoformátové fotografie, které vznikly v průběhu posledních 20 let během řady autorových cest po Evropě.

dezinfekce

"Ke každé fotce jsem připsal krátký text, protože chci zachycené místo nebo událost popsat a ukázat také ještě jiným způsobem než pouze vizuálně prostřednictvím fotografie. Na výstavě jsou k vidění fotografie z cest po Skandinávii, Itálii, Polsku a České republice. 

Řada snímků vznikla také přímo na Chebsku. Saul Shapiro totiž s Galerií G4 spolupracuje již od počátku 90. let a zúčastnil se tudíž několika jejích pracovních dílen. Za každou z vystavených fotografií, zachycujících zajímavá místa a osoby s nimiž se autor na svých cestách setkal, se skrývá vlastní příběh. 

"To, ve které době fotky vznikly, ale není příliš důležité. Já totiž snímky vybírám tak, aby vynikla především rozdílnost různých zemí a oblastí, které jsem navštívil," dodal Shapiro. 

Kolekce snímků dánského fotografa Saula Shapira, bude v Galerii G4 vystavena až do 25. března. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy