2002 – Sokolov: Rušení školy se odkládá na další volební období (TV Západ)

Současné vedení sokolovské radnice již nebude navrhovat zrušení jedné ze zdejších základních škol. Podle původních plánů měla být v tomto volebním období kvůli neustále klesajícímu počtu žáků uzavřena některá ze šesti sokolovských základních škol, ale konečné rozhodnutí bude muset nakonec udělat až příští Zastupitelstvo.

dezinfekce

"Určitě připravíme materiál tak, aby v příštím volebním období k jednomu rušení došlo," potvrdil starosta Sokolova Karel Jakobec. 

K provedení tohoto razantního kroku je třeba najít obecný konsenzus, což by bylo nyní, před blížícími se obecními volbami, zřejmě dosti obtížné. O tom, která ze škol bude nakonec uzavřena je navíc potřeba rozhodnout na základě celé řady odborných hledisek. 

"V první řadě prodejnost a využitelnost té školy, která se uprázdní, to je první věc. Druhá věc, aby se hodnotila ekonomika té školy. Kolik nás stojí. Jestli se to vyplatí. Další hledisko – počet dojíždějících žáků. Další hledisko – komfort pro děti. Jak jsou spokojené děti v těch školách, jestli vše mají kuchyně, družinu a jak to funguje. A to už jsou 4 věci, které většinou jdou proti sobě, které jsou na každé škole jiné. A vyberte," naznačil složitost rozhodování starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Uzavření jedné ze sokolovských škol je přesto s největší pravděpodobností neodvratné. Počty zdejších žáků totiž již několik let klesají a ani do budoucna se tento trend zřejmě nezmění. Například k nedávným zápisům totiž přišlo o padesát budoucích prvňáčků méně, než v roce předešlém. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy