Karlovy Vary: Atrium krajské knihovny doplní zeleň (TV Západ)

Krajská knihovna v Karlových Varech získala na konci roku 2021 nový depozitář, přičemž mezi budovami vznikl prostor atria. Ten je v současné době bez využití, v době uprchlické krize zde byla provizorní ubytování pod stanem.

dezinfekce

„Ale teď bychom ho rádi kultivovali. Proto jsme se rozhodli oslovit pana Šindeláře z Bečova, který má na starosti bečovskou botanickou zahradu a má s kultivací toho veřejného prostoru velké zkušenosti i na základě vlastních zkušeností a referencí, že mu zadáme právě udělat z toho sdílený veřejný prostor, který by sloužil veřejnosti, ať už návštěvníkům knihovny nebo komukoliv dalšímu. Ty předpokládané náklady jsou ve výši osm set tisíc korun a mělo by to proběhnout v průběhu jara,“ popsal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Navržené atrium má být rozčleněno do segmentů s vegetací. Centrální oblast symbolizující Karlovarský kraj s reliéfem, vodními toky a mechorosty, vytvářejícími unikátní zahradu, doplní dřevěné pódium. To poslouží k odpočinku. Tato revitalizace vytvoří prostředí pro různé veřejné akce za příznivého počasí a zároveň bude vzdělávací ohledně charakteru kraje.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy