Karlovy Vary: Centrum zdraví a bezpečí zahájilo novou sezonu akcí Cyklisto, připrav se!

Dopravní policisté přivítali zahájení cyklistické sezony v Centru zdraví a bezpečí, kde se konala akce „Cyklisté, připravte se “. Sobotní odpoledne patřilo dětem i celým rodinám. Na téma „cyklista a jízdní kolo“ se připravily všechny složky IZS, které se akce účastnily.

dezinfekce

Pro účastníky akce byla připravena stanoviště, na kterých plnily děti různé úkoly, řešily simulované situace: najdi nebezpečí, pozor vlak, zachraň život, tref se na cíl, uhas oheň, jak se zachováš u dopravní nehody, ošetři zraněného cyklistu, apod.

Dopravní policisté pro děti připravili testy, které měly zjistit znalosti malých cyklistů z pravidel silničního provozu. U policejního stánku čekal na děti i jejich rodiče druhý úkol, a to popsat správné vybavení jízdního kola a zjistit, co jízdní kolo nemá ve své výbavě. Za správné odpovědi dostaly děti policejní bonbon, reflexní pásku nebo reflexní tkaničky do sportovní obuvi. Znalosti z pravidel silničního provozu si zopakoval nejeden rodič a dopravní policisté byli i k nim vstřícní. Návštěvníci si také mohli prohlédnout policejní motocykly, které poutaly pozornost spíše tatínků. 

O jednu z prvních jarních akcí byl nemalý zájem, o čemž svědčí to, že Centrum v sobotu odpoledne od 13,00 do 17,00 hodin navštívilo přes 1 500 návštěvníků.

O této akci jsme vás informovali zde.

por. PhDr. Papežová Zdeňka

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
NOVÝ RENAULT CAPTUR

Hlavní zprávy

 

NOVÝ RENAULT CAPTUR